DOLAR 32,3385 0.23%
EURO 35,1063 -0.16%
ALTIN 2.307,321,32
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ramazan’da sağlıklı öğünler için sofrada süt ve peynir olmalı
  • 46Haberler
  • Yaşam
  • Ramazan’da sağlıklı öğünler için sofrada süt ve peynir olmalı

Ramazan’da sağlıklı öğünler için sofrada süt ve peynir olmalı

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamalarına göre Türkiye’de 02 Nisan 2022 Cumartesi günü ilk oruç tutulacak. Oruç tutanlar bu yıl yaklaşık 14 saati yemek yemeden geçirecekler. Yaz aylarındaki oruç sürelerine nazaran kısalan bir oruç tutma süresi olsa da uzmanlar Ramazan süresince bağışıklık sisteminin korunmasına dikkat edilmesini öneriyor. Vücuttaki su mineral kaybını gidermek için süt ve süt ürünlerine özellikle peynire her öğünde sofralarda yer verilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

ABONE OL
Mart 31, 2022 07:56
Ramazan’da sağlıklı öğünler için sofrada süt ve peynir olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her sofraya peynir

On bir ayın sultanı Ramazan Türkiye’de 02 Nisan 2022 Cumartesi günü tutulacak ilk oruçla birlikte başlayacak. Bu yıl Ramazan’da oruç tutanlar yaklaşık 14 saat boyunca yemekten uzak kalacak. Uzmanlar havaların serin olmasına karşın çok uzun saatler boyunca aç kalmanın yaratacağı bazı sağlık sorunlarına dikkat çekerek Ramazan’da oruç tutacak kişilere hem dengeli beslenmeyi hem de bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olan besinleri tüketmelerini öneriyor. Ramazan’da herkes için 7’den 70’e sağlıklı beslenmenin yolu sofralarda süt ve ürünlerini özellikle her öğünde peyniri bolca tüketmekten geçiyor.

 

Sahurda ve iftarda mutlaka peynir

Teksüt Yönetim Kurulu Üyesi Arda Aksaray, Ramazan’da oruç tutacakların mutlaka sahura kalkılması ve sahur sofrasının hafif bir kahvaltı öğünü içermesi gerektiğini belirterek, “Aile büyüklerimizden öğrendiğimiz en önemli gelenek sahur sofrası geleneğimizdir. Bu geleneğimiz hepimizin sağlıklı bir şekilde oruç tutmasını sağlayan temel bir alışkanlıktır. Soframızda süt, yoğurt, peynir, yumurtanın yer aldığı oluşan hafif bir kahvaltı yapmamız çok önemli. Ayrıca farklı günlerde çorba, zeytinyağlı yemekler, yoğurt ve salatadan oluşan bir öğün olmasında yarar var. Günde ortalama en az 2-2 buçuk litre (12-14 su bardağı) su içmeye, bununla birlikte Ramazan ayında sıvı ihtiyacını da karşılayacak ayran, evde sıkılmış taze meyve-sebze suları, sade soda tüketmeye dikkat etmemiz gerekiyor.” dedi.

 

Bağışıklığımızı güçlendirmenin 5 kuralı

Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmenin ve dengeli beslenerek bağışıklık sistemini güçlü tutmanın pandemi döneminde daha da fazla önem kazandığına dikkat çeken Arda Aksaray, “Bağışıklığımızı güçlendirmenin basit 5 kuralı var. Düzenli egzersiz yapmak, stresten uzak durmak, kaliteli uygu uyumak, dengeli beslenmek ve kişisel hijyene dikkat etmek. Sağlıklı ve dengeli bir Ramazan dönemi için; ‘süt, yoğurt, ayran, cacık, peynir, tereyağı gibi süt ve süt ürünlerini ya da süt içeren, sütle yapılan yemek ve tatlıları sofralarınızdan eksik etmeyin.” önerisinde bulundu.

 

Teksüt peynir ailesi

Teksüt, zengin lezzet çeşitlerini Süzme Beyaz, Diyet Beyaz, Kahvaltılık Beyaz ve Tam Yağlı Beyaz peynir ürünleriyle tüketiciye ulaştırıyor. Teksüt peynir ailesi Ramazan ayında her öğünde sağlıklı bir oruç için sofralarda yerini alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.