DOLAR 32,4886 0.26%
EURO 34,7983 0.53%
ALTIN 2.425,001,90
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Pompei Antik Kentinde Homeros Freskleri Bulundu

Pompei Antik Kentinde Homeros Freskleri Bulundu

ABONE OL
Nisan 12, 2024 21:02
Pompei Antik Kentinde Homeros Freskleri Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İtalyan Arkeologlar, Pompei’de Mitolojik Freskler Keşfetti

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, MS 79 yılında Vezüv Yanardağı’nın patlaması sonucu kül altında kalan Pompei Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarında önemli bir keşif yapıldı.

Homeros’un İlyada Destanı’ndan İzler Taşıyan Freskler Ortaya Çıkarıldı

Arkeologlar, antik kentte yaptıkları kazılarda 15×6 metre boyutlarında siyah boyalı duvarda, İyonyalı şair Homeros’un İlyada Destanı’nda geçen mitolojik figürleri içeren freskler buldu. Troya Savaşı’na yol açan Paris, Helen ve Kassandra gibi figürler fresklerde yer aldı.

Sansasyonel Keşifler Arasında En Önemlisi Olarak Değerlendirildi

Freskler, Pompei tarihinin en sansasyonel keşiflerinden biri olarak nitelenirken, kazılar sırasında birbirine bağlı iki konut, bir fırın ve bir yıkama alanı da ortaya çıkarıldı.

Kültür Bakanı: “Pompei Bizi Şaşırtmaya Devam Ediyor”

Pompei’deki son keşiflerle ilgili açıklama yapan Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, “Pompei bizi gerçekten şaşırtmaya devam ediyor çünkü her sefer kazdığımızda güzel ve önemli bir şey buluyoruz” ifadesini kullandı.

Napoli yakınlarındaki Pompei antik kenti, her yıl binlerce turistin İtalya’da ziyaret ettiği önemli tarihi ve kültürel bir merkez konumunda bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.