DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21592281,21%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

PERSOL 2022 İLKBAHAR YAZ KOLEKSİYONU  SAYGIN TASARIM, GERÇEK İKONLAR
  • 46Haberler
  • Gündem
  • PERSOL 2022 İLKBAHAR YAZ KOLEKSİYONU SAYGIN TASARIM, GERÇEK İKONLAR

PERSOL 2022 İLKBAHAR YAZ KOLEKSİYONU SAYGIN TASARIM, GERÇEK İKONLAR

ABONE OL
Nisan 22, 2022 10:50
PERSOL 2022 İLKBAHAR YAZ KOLEKSİYONU  SAYGIN TASARIM, GERÇEK İKONLAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Persol, yüz yıldan uzun bir süre boyunca, yeniliği zamanı hiç geçmeyen cazibeyle aynı çerçevede birleştirmek üzere cesur kâşiflerin ve beyaz perde yıldızlarının öncü ruhuyla tamamen uyumlu benzersiz tasarımlar hazırladı.  Bu sezonda da bu konsept değişmeyecek…

2022’ye hızlı bir başlangıç için Persol’ün en efsanevi stillerinden biri geri döndü; “Protector”. Patentli bir cesaret sembolü olan Protector, 1917’de Torino’da ortaya çıkışından 1930’lu yıllardaki olağanüstü başarılarına ve yüzyıl ortasında bir F1 yarış ikonuna dönüşmesine kadar daima hız ve tarz konusundaki sıra dışı girişimleri üstlenen bir kahraman oldu. Şu anda Dakar Classic’in çöl kumullarında ve The Ice St. Moritz’in buzlu parkurunda yarışan sınırlı sayıda üretilmiş bu özel koleksiyon, hiçbir şeyin durduramadığı performans odaklı tasarımıyla yeni bir nesli heyecanlandırıp büyülüyor.

Hemen arkasından gelen cesur geometrik şekillerden modernleştirilmiş yeni asetat ve metal şekillere kadar her şey arşivden gelen parçaları modern bir bakış açısıyla dönüştürüyor. Olağanüstü işçilik ve hassas tasarım özellikleriyle ve özel vintage dokular ve yeni patentli katlanan çerçevesiyle öne çıkan bu ölçülü görünüm, geçmişten gelen tasarımı çağdaş tarzda sarsılmaz bir konuma yerleştiriyor.

Ayrıca terzi işçiliğini anımsatan İtalyan tasarımı ve Supreme Arrow’un devrim niteliğindeki yeni uygulaması, ince profilli asetat formları ve üst hattı yüksek metal çerçeveleri vurgulayarak gündelik zarafete modern bir duruş kazandırırken günlük klasikler modası hiç geçmeyen şekilleri akla gelmeyecek açılarla, yeni çizgili veya degrade asetatlar ve renkli yeni lenslerle ve hatta yalnızca esnek menteşeyle geliştirilmiş ayarlanabilir özelliği sayesinde kişiselleştirilmiş konforla dönüştürerek eşsiz Persol tasarımına yeni bir soluk getiriyor ve gözünü geleceğe çeviriyor.

PO3269S 

Doğrudan Persol arşivlerinden gelen kare formuyla 1970’li yılların stilini yansıtan gerçek bir ikon. Modelin cesur asetat profilinde klasik çelik Arrow menteşeleri ve saplarda patentli Meflecto çubukları dikkat çekiyor, bu da gözlüğün rahatça oturmasını sağlıyor. Daha çağdaş tonlardan ultra klasik tonlara uzanan farklı kombinasyonlar arasından birbirinden özel renkler koleksiyonda yerini alıyor. Açık yeşil lenslerle şeffaf gri, koyu gri lenslerle kobalt mavisi, yeşil veya kahverengi polarize lenslerle Havana, açık mavi lenslerle Sienna veya polarize versiyon da dahil olmak üzere yeşil lenslerle siyah modelin renkleri arasında.

PO3264S 

Bu panthos güneş gözlüğü çerçeveleri, ince ikili köprüyü altta ince metal köprülü asetat çerçeveyle birleştirerek çağdaş tasarım etkilerini benimseyen sofistike bir yapıya sahip. Metal sapların asetat uçları ayarlanabilen model Persol Arrow menteşeleri sayesinde gözlük yüze rahatça oturur. Bu model, aşağıdakiler dahil olmak üzere asetat renkler, metalik tonlar ve yüksek kaliteli birinci sınıf Barberini lensleriyle tasarlanan sekiz zarif kombinasyonla sunulmaktadır: gri lenslerle şeffaf gri ve siyah, pembe lenslerle şeffaf gri ve gümüş, antik gri lenslerle bal rengi ve gunmetal, kahverengi lenslerle veya yeşil polarize lenslerle havana ve gunmetal, yeşil lenslerle veya siyah polarize lenslerle siyah ve altın rengi, açık mavi lenslerle Sienna ve altın rengi.

PO2496SSZ (siperli) 

Arazi yarışlarının macera odaklı heyecanını yakalamak üzere tasarlanan ve sınırlı sayıda üretilen yeni Protector modeli yeni sezonun dikkat çeken modelleri arasında yerini alıyor. Yüksek performans ve sadeliğin tanımı niteliğindeki gümüş veya altın rengi karizmatik yuvarlak metal form, kusursuz şekilde bütünleştirilmiş esnek Arrow menteşeli saplara ve saplarla özel uyum sağlayan kişiselleştirilmiş “Protector”sap uçlarına sahiptir, şık polar aynalı lensler ise yansımayı ortadan kaldırır. İşlenmiş birinci sınıf yüzeye sahip, gerçek deriden yapılmışçıkarılabilir kaş şeridi ve siperler (siyah, kahverengi veya mavi renk seçenekleri mevcuttur) teri, tozu ve rüzgarı uzak tutacak.

PO2496S (sipersiz) 

Protector’ın hiçbir şeyin durduramadığı cüretkâr bir stilin sembolü olan şık silüeti ve yüksek çift köprüsü, öncü tasarımı çağdaş bir enerji ile yeniden tanımlıyor. Kusursuz şekilde bütünleştirilmiş esnek Arrow menteşeli saplara ve saplarla özel bir uyum sağlayan kişiselleştirilmiş “Protector” uçlara sahip olan model, yüksek kaliteli ikonik mavi Barberini lenslere ve klasik Havana sap uçlarına sahip dikkat çekici altın rengi çerçeve dahil olmak üzere üç adet şık renk kombinasyonu sunuyor.

PO3274S 

İlk katlanan modelin ileri görüşlü stiline selam duran bu devrim niteliğindeki görünüm, şık asetat ve metal kombinasyonu tasarımını kusursuz kompakt bir stile dönüştürüyor. Ok şeklindeki özgün metal köprüsü ve şık düz metal saplarla, içe doğru katlanır yapı, katlanır menteşelerin iç ve dış kısmında Persol okuna sahip yenilikçi esnek sapları öne çıkarıyor. Model gümüş veya altın/gümüş karışımı metal bileşenler ve klasik yüksek kaliteli Barberini lenslerle mavi, siyah, Havana veya Caffè tonlarında sunulmaktadır.

PO5012ST 

Tüy hafifliğindeki Japon tarzı titanyumu Persol’ün terzi işçiliğini anımsatan tasarımına uyarlayan bu çift köprülü kare güneş gözlüğü stili, yeni nesil eksperlerin ileri görüşlü stilini yakalıyor. İnce Guilloché işlemeler ve göz alıcı geometrik asetat kenar daireleri ile zenginleştirilen ultra hafif titanyum çerçeve, trendlere uygun bir üst hat sergiliyor. Modern siyah veya kahverengi ve çok yönlü gümüş ve altın rengi seçenekler ise geleneksel Havana veya kaplumbağa kabuğu kenarlar ve ikonik açık mavi veya klasik polar tonları ile eşleşerek göz açıp kapayana kadar klasikten çağdaş stile geçen bir görünüm sunuyor.

PO3285S 

Asla modası geçmeyecek günlük bir klasik olan bu ikonik yuvarlak panthos biçim, geçmişten gelen tasarımı geleceğe taşıyor. Özgün ve kullanımı kolay, ölçülü mavi, siyah, kahverengi ve gri tonlarındaki sofistike degrade ve çizgili asetatlar ince profilini geliştirirken, ince bir gümüş Persol Arrow ve yumuşak bir anahtar deliği köprüsü de Persol’ün imza stilini ekliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.