Para tekvandonun önde gelen sporcularından Mahmut Bozteke, 2023 yılındaki performansını değerlendirdi ve yeni yıla ilişkin hedeflerini paylaştı. Bozteke, bu yıl elde ettiği önemli başarılara dikkat çekti.
Mahmut Bozteke, 2023 yılı için “güzel geçti” ifadesini kullandı. 2024 hedeflerine ilişkin konuşan Bozteke, “2024 için kotamızı elde ettik, Paris biletimizi elimize aldık. Ülkeme Avrupa şampiyonluğu getirdim. Grand Prix Finali’nde altın madalya kazandım. Ufak bir hatayla dünya şampiyonluğunu kaçırdım, ikinci oldum. Artık önümüzde 2024 Paris Paralimpik Oyunları var” dedi.
Para tekvandonun ilk kez paralimpik oyunları programında yer aldığı Tokyo 2020’de bronz madalya kazanan Mahmut Bozteke, “Tokyo’da üçüncü olmuştum. Bunu ‘altın’a çevirmenin zamanı geldi. Benim için ilk paralimpik oyunları deneyim oldu. Paralimpik oyunlarında Türkiye’ye para tekvando branşında ilk madalyaları kazandırarak tarihe geçtik. Şimdi de paralimpik oyunlar şampiyonu olarak tarihe geçmek istiyoruz. Oyunları deneyimledik, tecrübelendik. Şimdi altın madalya alma zamanı. Paris’te inşallah altın olacak. Bunu çok istiyoruz. Çok inanıyoruz, çok da güzel çalışıyoruz. Almamak için herhangi bir sebebimiz yok” şeklinde konuştu.
2022’de en iyi erkek para tekvandocu seçilen Mahmut, takım halinde de başarılı olduklarının altını çizdi. “10 kotanın 8’ini aldık. Bu da bizim başarılı bir ekip olduğumuzu gösteriyor. Çünkü dünyada 8 kişiyle paralimpik oyunlarına katılabilen tek ülke biziz. Dünyanın zirvesindeyiz” dedi.
Çocukken iki kolunu fıstık ilaçlama makinesine kaptıran, tekvando ile yeniden hayata bağlanan Mahmut Bozteke, herkesin yapabileceği bir spor branşının olduğunu söyledi. Engelli bireylerin ailelerine büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Bozteke, sporun önemine işaret etti.
“Evde oturmaktansa spor yaparak sosyalleşebilirsiniz, dışarı çıktığınızda arkadaşlığınızı güçlendirebilirsiniz. Her zaman başarılı olacağız diye bir kaide yok. Bir insan kazandığımızda bu da bizim için başarı olur. Bu nedenle evde oturmak yerine dışarı çıkıp hayatı keşfetmeliler. Bu süreçte ailelerin yönlendirmesi gerekiyor. Çocuklar ister istemez kendilerini geriye çekiyorlar. Ailelerin de çocuklarına destek olması gerekiyor. En azından alışana kadar yanlarında olmalılar. Bir yerden sonra zaten kendileri devam ederler” şeklinde konuştu.
Fotoğraf: AA
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.