DOLAR 32,3318 0.22%
EURO 35,0652 -0.27%
ALTIN 2.307,411,32
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okanlı mucitlerden 225 buluş

Okanlı mucitlerden 225 buluş

Okan Koleji öğrencileri bilimsel projelerini hayata geçirdi. Öğrencilerin derste öğrendikleri bilgiler ile ürettiği bilimsel projelerden oluşan “Okan Geleneksel Bilim ve Proje Şenliği”nin 11.’cisi gerçekleştirildi. Mucit öğrenciler 225 önemli projeye imza attı.

ABONE OL
Haziran 14, 2022 14:03
Okanlı mucitlerden 225 buluş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okan Koleji laboratuvara dönüştü

Öğrencilerin bilimsel çalışmalara olan ilgisini arttırmayı amaçlayan, problem çözme yeteneklerini geliştiren, bilimin eğlenceli yanını da gösteren şenlik kolejin Tuzla ve Ataşehir Kampüslerinde düzenlendi.

“11. Okan Geleneksel Bilim ve Proje Şenliği”nde ilkokul kademesinde 30, ortaokul kademesinde 133, lise kademesinde ise 62 proje sergilendi.

Matematik oyunu tasarlayıp özel yazılım ürettiler

Toplam 225 bilim sunumunda fizik, kimya, biyoloji, matematik ve bilişim teknolojileri ile ilgili örnekler yer aldı.

Öğrenciler proje hazırlıklarında hayal güçleri ile yaratıcılıklarını birleştirerek, teorik bilgilerini uygulama fırsatı buldular. Topluma katkı sağlayan ihtiyaçlara yönelik projeleri de ortaya çıkardılar.

Bilim dallarının birbiriyle etkileşimi ve disiplinler arası çalışma ışığında ortaya çıkan proje sunumları arasında ekmekleri ziyan etmeyen kesme tahtası, iğne deliği projektörü, doğa dostu biyoplastik yapımı, manyetik salıncak tasarlama, matematik oyunları tasarlama, özel yazılımlar,  otomatik tuvalet kağıdı projesi, bakır sülfat kristalleri oluşturma,  meyvelerden DNA izolasyonu gibi birçok projenin yanı sıra kuru buz ve fil dişi macunu  gösteri deneyleri vardı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.