DOLAR 32,4971 0.33%
EURO 34,7251 0.33%
ALTIN 2.408,291,20
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Asya-Pasifik Ortaklarıyla Başladı
  • 46Haberler
  • Dünya
  • NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Asya-Pasifik Ortaklarıyla Başladı

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Asya-Pasifik Ortaklarıyla Başladı

ABONE OL
Nisan 4, 2024 17:04
NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Asya-Pasifik Ortaklarıyla Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Brüksel’de Müttefikler Bir Araya Geldi

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın son oturumu, Brüksel’deki karargahta başladı. Müttefik bakanlar, Asya-Pasifik’teki ortakları Avustralya, Japonya, Yeni Zelanda, Güney Koreli mevkidaşlarıyla bir araya geldi. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de oturuma katıldı.

NATO Genel Sekreteri’nden Önemli Açıklamalar

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, açılış konuşmasında, güvenliğin küresel olduğunu vurgulayarak Ukrayna’daki savaşın bu gerçeği açıkça gösterdiğini belirtti. Stoltenberg, Rusya’nın Asya’daki müttefikleri olan Çin, Kuzey Kore ve İran’ın desteğinin savaşın devamı için kritik olduğunu ifade etti. Çin’in Rusya’ya ekonomik destek sağladığını, Kuzey Kore ve İran’ın ise silah ve mühimmat temin ettiğini söyledi.

İşbirliğinin Önemi

Stoltenberg, bu atmosferde Asya-Pasifik’teki dost ülkelerle işbirliğinin artan önemine dikkat çekerek, birlikte en iyi şekilde nasıl çalışabileceklerini tartışacaklarını belirtti. Toplantının, bölgesel ve küresel güvenlik açısından önemli sonuçlar doğuracağı bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.