DOLAR 32,3298 0.24%
EURO 35,0702 -0.18%
ALTIN 2.296,460,85
BITCOIN 22833270,90%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

NADİR HASTALIKLARA FARKINDALIK YARATAN  NADİR-X ÇİZGİ ROMANININ İKİNCİSİ GELİYOR!
  • 46Haberler
  • Gündem
  • NADİR HASTALIKLARA FARKINDALIK YARATAN NADİR-X ÇİZGİ ROMANININ İKİNCİSİ GELİYOR!

NADİR HASTALIKLARA FARKINDALIK YARATAN NADİR-X ÇİZGİ ROMANININ İKİNCİSİ GELİYOR!

ABONE OL
Şubat 25, 2022 09:57
NADİR HASTALIKLARA FARKINDALIK YARATAN  NADİR-X ÇİZGİ ROMANININ İKİNCİSİ GELİYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de nadir hastalıkların 6 milyon kişiyi etkilediği tahmin ediliyor. Dünyada ise bu sayı 350 milyona kadar ulaşıyor. Nadir hastalıklarla savaşan çocukların ve ailelerin savaştığı başka bir konu ise hastalıklar hakkındaki çevredeki yanlış bilgiler ve akran zorbalığı sorunu. “Nadir-X” Projesi, nadir hastalıklarla mücadele eden çocukları kamuoyuna anlatmak, onların bu mücadelede yalnız olmadığını hissettirmek ve sosyal çevrelerinden kopmamalarını sağlamak amaçlarıyla oluşturuşmuş bir çizgi roman projesidir.

Nadir hastalıklara sahip çocukların günlük hayatlarında yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek; okul dönemindeki çocukların tedavilerine devam etmelerini sağlamak, yaşıtları tarafından okulda dışlanmalarını engellemek ve çocukların tedavi süreçlerinin arkadaşları tarafından desteklenmesinin sağlanması amacıyla çıkartılan Nadir-X çizgi romanı, kitapseverler tarafından çok beğenilmişti.

GEN’in koşulsuz desteği, Uzman Psikolog ve Pedagog Ebru Şen’in danışmanlığı ve çizer Erhan Candan’ın katkılarıyla çıkan Nadir-X’in ilk çizgi romanı, Kistik Fibrozis ve Yardımlaşma Derneği (KİFDER), Sistinozis Hastaları Derneği (SİSTİNDER) ve Duchenne Kas Hastalığı ile Mücadele Derneği (DMD Türkiye) ile hazırlanmıştı.

Nadir-X’in ikinci kitabında ise SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği (SMA-DER), Mukopolisakkaridoz ve Benzeri Lizozomal Depo Hastalıkları Derneği (MPS LH) ve Türk Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Derneği (TÇGHBD) yer alacak.

“NADİR-X 2” ÇİZGİ ROMANI MART AYINDA BÜTÜN KİTAPÇILARDA YERİNİ ALACAK
Nadir-X’in ilk çizgi romanında olduğu gibi ikincisinde de yine üç farklı hastalık ve bu hastalıklara sahip üç farklı karakterin hikâyesi işleniyor. SMA Hastası; “Uzay Çocuk Ata”, MPS hastası; “Ses Çocuk Cem” ve Wilson Hastası; “Yıldırım Kızlar İlkim ve Melisa”nın maceraları bulunacak. Nadir-X’in yeni çizgi romanı Nisan ayında tüm kitapevlerinde olacak.

Nadir-X 2, çizgi romanından elde edilecek gelirin bir kısmı Altın Kitaplar Yayınevi tarafından, SMA Hastalığı ile Mücadele Derneği (SMA-Der), Mukopolisakkaridoz ve Benzeri Lizozomal Depo Hastalıkları Derneği’ne (MPS LH) bağışlanması hedefleniyor.

“NADİR-X” PROJESİ 2020-2021 YILINDA 14 MİLYON KİŞİYE ULAŞTI
2020 yılında başlayan projede Nadir-X’in ilk kitabında üç farklı hastalık ve üç farklı hikâye ile Kistik Fibrozis Hastası; “Tuz Çocuk Can”, Sistinozis hastası; “Biber Kız Derin” ve Duchenne Musküler Distrofi Hastası; “Robot Çocuk Ege”nin maceraları bulunuyordu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.