DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milliyet Mimarlık Dergisinden Mimarinin Dallarına Profesyonel Bir Bakış
  • 46Haberler
  • Gündem
  • Milliyet Mimarlık Dergisinden Mimarinin Dallarına Profesyonel Bir Bakış

Milliyet Mimarlık Dergisinden Mimarinin Dallarına Profesyonel Bir Bakış

ABONE OL
Mart 1, 2022 09:02
Milliyet Mimarlık Dergisinden Mimarinin Dallarına Profesyonel Bir Bakış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mimari, tasarım ve yapı sektörüne dair her ay geliştirdiği yeni içerik ve değerlendirmelerle gündemin nabzını tutan Milliyet Mimarlık dergisi yeni sayısında kuraklık tehlikesine karşı araştırmalar yürütme amacıyle Avrupa Birliği Horizon 2020 Programı kapsamında geliştirilen ve Mert Uslu Mimarlık tasarımıyla hayata geçirilen İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi: Sasalı Biolab’i inceledi.

 

Derginin röportaj bölümüne son dönemde çalışmalarıyla ismini sıkça duyduğumuz Refik Anadol konuk oluyor. Yapay zekayı, eserlerinde bir hatırlatma aracı olarak kullanan ve toplumsal hatıraları canlandırarak sanatın herkes için ulaşılabilir olması hayaliyle dünyanın kolektif hafızasına değer katmayı amaçlayan medya sanatçısı Refik Anadol ile NFT, metaverse, medya sanatını mimarinin bir parçası haline dönüştürdüğü eserleri ve gündemdeki projeleri hakkında ilgi çekici bir sohbet bulunuyor.

 

İlerleyen sayfalarda Wujiang Lakefront masterplanı kapsamında hayata geçirilen Suzhou Kültür Merkezi yapısına, Mimar Yasemin Şener’in kaleminden “Beyoğlu’nda Asırlık Art Nouveau Cazibesi: Mısır Apartmanı” başlıklı yazısına, Mimar Ömer Selçuk Baz’ın “Mimarın “Yeni” Hevesi” başlıklı makalesine, farklı tür ve ölçekteki atıkların mimaride farklı işlevlere sahip nitelikli yapıların üretiminde oynadığı role kadar pek çok ufuk açıcı içeriğe yer veriliyor.

27 Şubat Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek Milliyet Mimarlık dergisine, dijital platformlarda Dergilik ve Milliyet e-gazete uygulamalarından da erişilebilecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.