DOLAR 32,6017 0.38%
EURO 34,7939 0.16%
ALTIN 2.494,610,42
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

LiveLifeTaller Bu Yöntemlerle Boy Uzatmak Çok Kolay!

LiveLifeTaller Bu Yöntemlerle Boy Uzatmak Çok Kolay!

ABONE OL
Ağustos 27, 2022 20:26
LiveLifeTaller Bu Yöntemlerle Boy Uzatmak Çok Kolay!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok kişi daha uzun boylu olmanın hayalini kuruyor. Belli bir yaştan sonra boy uzamasının durduğu bilinse de, sağlık sorunları veya estetik nedenlerle boy uzatma cerrahisine başvurulabiliyor. Kol ve bacak gibi uzuv kısalıkları, boyun normalden daha kısa olması gibi sorunlar pratik bir operasyonla ortadan kaldırılabiliyor.

Bu alandaki referans merkezlerden biri olan LiveLifeTaller, ülkemizin dört bir yanından ve yurt dışından yüzlerce hastaya hizmet veriyor. LiveLifeTaller’ın kurucularından biri olan Op. Dr. Halil Buldu, boy uzatma ameliyatına ilişkin soruları yanıtladı.

Boy Uzatma Ameliyatı Nedir?

‘’Kol, bacak, kemik kısalığı, eğriliği gibi durumlarda uygulanan cerrahi prosedürler mevcuttur. Bu şekilde boyun belli bir miktar uzaması sağlanabilir. Bu operasyon bazen tek bacakta gerçekleştirilebildiği gibi, kimi zaman iki bacakta birden uygulanır’’ diyen Halil Buldu, bu operasyonun güvenilir ve pratik olduğuna dikkat çekti.

‘’Şimdiye kadar yüzlerce boy uzatma ameliyatı gerçekleştirdik ve hepsinden istediğimiz şekilde, başarılı sonuç aldık.’’ Diyen Op. Dr. Halil Buldu, bunu modern tıbbın imkânlarından ve gelişmiş teknolojilerden en iyi şekilde yararlanmalarına borçlu olduğunu belirtti.

Konuşmasının devamında Op. Dr. Halil Buldu şu açıklamaları yaptı:

‘’LiveLifeTaller adıyla faaliyete geçirdiğimiz kliniğimizde boy uzatma operasyonlarını profesyonel olarak gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken LON metodundan ve Precice II tekniğinden faydalanıyoruz. Operasyondan sonra hastalar genellikle ertesi gün evine dönebiliyor ve gündelik hayatına, işine kaldığı yerden devam edebiliyor.’’

Boy Uzatma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Söz konusu operasyonun hangi yöntemlerle uygulandığını anlatan LiveLifeTaller kurucularından Sedat Bey ise şu önemli bilgileri verdi:

‘’Precice II metodunun estetik avantajı daha fazla. Zira dışarıdan belli olan bir şey yok. Fakat maliyetinin yüksek olması hastalar için bir dezavantaj olarak görülebilir.

Bu ameliyatı kimi zaman genel anestezi altında, bazen de bölgesel anestezi eşliğinde yapıyoruz. Ufak kesiler vasıtasıyla kemiğin uyluk boşluğuna ulaşıyoruz. Buraya motorlu çiviler yerleştirerek neredeyse kusursuz estetik sonuçlara imza atabiliyoruz. Çünkü bu çiviler standart değil, tamamen kişiye özgü olarak üretiliyor.

Operasyon takriben 3-4 saat sürüyor. Enfeksiyon riski ve cilt sorunlarının meydana gelme olasılığı son derece az. Fakat şu var ki hasta, tedavi müddeti sona erene kadar tekerlekli sandalye kullanmak durumunda.

Kemiklerin kaynamasını bekliyoruz ve bunun ardından çivileri minik bir operasyonla alıyoruz. Sonra hastamız normal bir şekilde eskisi gibi yürümeye başlayabiliyor.’’

LON yönteminin ayrıntılarını da aktaran Op. Dr. Halil Buldu, bu konuyla ilgili şunları ifade etti:

‘’Kombine yöntem olarak adlandırdığımız bu teknikte fiksatör sisteminden yararlanıyoruz ve kapalı çiviler kullanıyoruz. Ameliyatı, kemik içi boşluğa yerleştirdiğimiz Intramodüler Çivi yardımıyla yapıyoruz.

Hiçbir kayma yaşanmıyor. Böylece kişinin boy uzunluğu, anatomik şekilde artış gösteriyor.’’

Boy Uzatma Ameliyatı Riskleri

Bu operasyonlarda güncel teknolojilerden ve en yeni tıbbî yöntemlerden yardım aldıklarını belirten Op. Dr. Halil Buldu; ‘’boy uzatma ameliyatının korkulacak bir tarafı yok’’ diye konuştu.

LiveLifeTaller’ın hasta memnuniyetini ilk öncelik olarak kabul ettiğini vurgulayan Op. Dr. Halil Buldu, kozmetik uzatma alanında ilk tercihlerden biri olduklarını söyledi.

‘’Ayrıca; çarpık, kısa ve eğri bacaklar için de çözüm sunuyoruz’’ diyen Op. Dr. Halil Buldu, ‘‘her hastamız LiveLifeTaller ailesinin bir üyesidir.’ Diye konuştu.’’

Ameliyat öncesinde ve sonrasında hastaların detaylı bilgilendirildiğine dikkat çeken Halil Buldu, egzersiz ve antrenman gibi konularda da yardımcı olduklarını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.