DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

LGS Başvuru Süreci Başladı: İşte Detaylar

LGS Başvuru Süreci Başladı: İşte Detaylar

ABONE OL
Mart 19, 2024 18:04
LGS Başvuru Süreci Başladı: İşte Detaylar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

LGS Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılacak?

LGS başvuru süreci, 18 Mart Pazartesi ile 29 Mart Cuma tarihleri arasında “e-Okul” üzerinden isteğe bağlı olarak gerçekleştirilecek. Geçmiş yıllarda otomatik yapılan başvurular bu yıl öğrencilerin isteğine bağlı olacak. Başvuru ücretsiz olarak e-Okul sayfası üzerinden yapılacak. Başvuruların okul müdürlükleri tarafından 1 Nisan 2024’e kadar onaylanması gerekmektedir.

LGS E-Okul Başvuru Ekranı ve Başvuru Ücreti

LGS başvurusu isteğe bağlı olacak ve başvuru yapan öğrenciler herhangi bir ücret ödemeyecekler. Başvurular e-Okul sisteminden yapılacak ve öğrenciler başvurularını elektronik ortamdan takip edebilecekler.

LGS Sınav Tarihi ve Formatı

2024 LGS sınavı 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınavın birinci oturumu saat 9.30’da başlayacak ve Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru içerecek. İkinci oturum ise saat 11.30’da başlayacak ve matematik ile fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak. Sınavın sonuçları 28 Haziran 2024’te www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Eşit Ağırlıkta Sorular ve Puanlama

Sınavda öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme gibi becerileri ölçmek amacıyla eşit ağırlıkta sorular yer alacak. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puan, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.