DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Gazze’deki Hamas Karşıtı Planı Ortaya Çıktı
  • 46Haberler
  • Dünya
  • İsrail’in Gazze’deki Hamas Karşıtı Planı Ortaya Çıktı

İsrail’in Gazze’deki Hamas Karşıtı Planı Ortaya Çıktı

ABONE OL
Mart 21, 2024 17:04
İsrail’in Gazze’deki Hamas Karşıtı Planı Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Gizli Planı

The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, İsrail, abluka altındaki Gazze’de Hamas karşıtı Filistinlileri, bölgeye girecek yardımlardan sorumlu tutacak gizli bir plan hazırlıyor.

Plan Detayları

İsmi paylaşılmayan İsrailli ve Arap ülkelerinin yetkililerine dayandırılan habere göre, İsrailli yetkililerin bu planı, Gazze’deki saldırılar sona erdiğinde bölgede “yönetim otoritesi oluşturabileceği” iddia ediliyor.
Üst düzey bir İsrailli ordu yetkilisinin, Gazze’ye yardım dağıtımında “Hamas ile bağlantısı olmayan Filistinli liderler ve iş insanlarının görevlendirilmesine yönelik, bölgesel destek için” Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün ile görüşmelerde bulunduğu da öne sürüldü.

Yardım Dağıtımı ve Yönetim Yetkisi

Yardımın İsrail’in denetiminden sonra kara ve deniz yoluyla gireceği Gazze’nin merkezinde büyük depolara alınacağı ve Filistinliler tarafından dağıtılacağı belirtiliyor.
İsrail’in saldırıları sona erdiğinde ise “yardımdan sorumlu bu kişilerin, zengin Arap hükümetleri tarafından finanse edilen güvenlik güçleri tarafından desteklenerek, yönetim yetkisini üstlenebileceği” iddia ediliyor.

Engeller ve Netenyahu’nun Duruşu

Ancak bu çabaların “halihazırda engellerle karşılaştığı ve parçalara ayrılabileceği” değerlendirildiği haberde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bu süreci desteklemediği ve İsrailli bir yetkiliye göre “Hamas’ın, bu planı imkansız hale getirebileceği” ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.