DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0029 -0.23%
ALTIN 2.324,840,25
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Garanti BBVA Filo, ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi
  • 46Haberler
  • Gündem
  • Garanti BBVA Filo, ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi

Garanti BBVA Filo, ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi

ABONE OL
Şubat 25, 2022 08:17
Garanti BBVA Filo, ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Garanti BBVA Filo, ilk kira sertifikası (sukuk) ihracını gerçekleştirerek alternatif finansman araçlarına bir yenisini ekledi. Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş. ve bankanın %100 bağlı ortaklığı olan Emlak Varlık Kiralama A.Ş. aracılığıyla 16 Şubat tarihinde talep toplaması gerçekleştirilen 50 milyon TL tutarlı ve 420 gün vadeli ihraç, gelen yoğun taleple 100 milyon TL olarak piyasa muadillerine göre oldukça başarılı bir şekilde tamamlandı.

 

Garanti BBVA Filo’nun sukuk ihracında; filo kiralama sözleşmelerine konu ve işletilmesi faizsiz finans ilkelerine uygun filo portföyü ve bu portföyün getirileri dayanak varlık olarak kullanıldı. Kira sertifikasını satın alan yatırımcılar, Garanti BBVA Filo’nun söz konusu filo portföyünün kendisine ve kira gelirlerine, taraflar arasında anlaşılan kira oranı üzerinden almış oldukları sertifika payları oranında katılacaklar.

 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Garanti BBVA Filo Genel Müdürü Ayşegül Gülgör, “Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş. ile gerçekleştirdiğimiz ilk sukuk ihracında, sigorta şirketleri ve emeklilik şirketlerinden ağırlıklı olmak üzere oldukça yoğun bir ilgiyle karşılaştık. İlk sukuk ihracımızda yatırımcılardan ihraç tutarının iki katı büyüklükte bir talep elde ettik. Tüm paydaşlarımız için tekrar hayırlı olması dileğiyle” dedi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.