DOLAR 32,5941 0.28%
EURO 34,8411 0.12%
ALTIN 2.486,310,11
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fungi Turkey Kurucusunun Mantar Bilinci Kazandırma Hedefi

Fungi Turkey Kurucusunun Mantar Bilinci Kazandırma Hedefi

ABONE OL
Aralık 5, 2022 17:40
Fungi Turkey Kurucusunun Mantar Bilinci Kazandırma Hedefi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye mantar açısından zengin tür çeşitliliğini içerisinde barındıran bir ülkedir. Bunun yanı sıra Türkiye’de mantar tüketimi de oldukça yaygındır. Mantarlar bilinçli bir şekilde toplandıkları ve tüketildikleri takdirde herhangi bir zarar teşkil etmeyen canlılardır ancak bilgisizce toplandıklarında tehlikeli sağlık problemlerine yol açabilirler. Dolayısıyla halk sağlığı açısından mantar avcılarının ve toplumun mantarlarla alakalı bilinç kazanması oldukça önemli bir noktadır.

Bu noktada Fungi Turkey gibi kuruluşlar ön plana çıkmaktadır. Fungi Turkey; bilinçli mantar avcılığını sağlamak ve mantar türlerini topluma tanıtabilmek için Ömer Üngör tarafından kurulan bir topluluktur. Toplum sağlığı için mantarlarla ilgili bilinç oluşturmayı hedefleyen kuruluş günden güne büyümeye ve bünyesine değerli katılımcıları dâhil etmeye devam etmektedir.

Fungi Turkey; gastro mantar eğitimi, makro mantar eğitimi, saha eğitimleri, çeşitli etkinlikleri ve detaylı mantar türü eğitimleriyle oldukça kapsamlı bir eğitim yelpazesine sahiptir. Bunun yanı sıra herkese ulaşmayı hedefleyen kuruluş sosyal medya platformları üzerinden de mantar türleriyle ilgili bilgi akışı sağlamaktadır. Topluluğun kurucusu olan Ömer Üngör 1000 çeşitten fazla makro mantar türünü tanımlayabilmenin yanı sıra mantarların mikrobiyolojisini de inceleyebilme yetkinliğine sahiptir. Türkiye’de bilinçsiz mantar avcılığı ve bu duruma bağlantılı olarak gelişen zehirlenme vakalarına oldukça sık rastlanmaktadır. Dolayısıyla topluma mantarlar ile ilgili olarak verilecek eğitimler ve bunun doğrultusunda kazanılacak mantar bilinci hayati öneme sahiptir. Bu bağlamda Fungi Turkey topluluğu gibi kuruluşlar geniş kapsamda bilinçli mantar avcılığını ve mantar bilincini topluma kazandırmayı hedeflemektedir. Bu tarz topluluklar Türk halkının mantar konusunda bilinçlenmesi ve daha sağlıklı yarınların oluşması için büyük bir öneme sahiptir.

Mantarlar bir ülkeye ekonomik açıdan kalkındırmak için oldukça elverişli canlılardır. Öyle ki bazı mantarlar ilaç yapımında kullanılabilir ve insan hayatının kurtarılması açısından hayati önem arz ederler. Mantarlar bunun yanı sıra; deterjan gibi temizlik malzemelerinde, peynir ve ekmek gibi mayalanma gerektiren yiyeceklerde, tarım ilaçlarında, vitamin sentezlerinde, bilimsel araştırmalarda, alkollerde ve bazı enzim ve hormonların üretiminde kullanılabilen canlılardır. Bu kapsamda Fungi Turkey kurucusu Ömer Üngör gerçekleştirdiği eğitimler ve etkinliklerin yanı sıra değerli mantar türlerini Türkiye ekonomisine kazandırmak için de çeşitli çalışmalar yürütmektedir. ‘’ Ülkemizin keşfedilmeyen en değerli madeni mantarlardır’’ sloganıyla bilinçli bir toplumun temellerini oluşturmaya emin adımlarla devam etmektedir.

Ömer Üngör en çok da çocukların mantar konusunda bilinçlenmesini istemektedir. Çünkü çocuklar bir ülkenin geleceğidir ve en kapsamlı şekilde eğitilmeleri gerekir. Bu kapsamda Fungi Turkey kurucusu tablet bağımlısı ve doğadan kopuk günümüz çocuklarının ebeveynleri için ‘’ AVM ve tabletlerden çocuklarınızı kurtarıp doğaya gelin’’ sloganıyla düşüncesini net bir şekilde ifade etmiştir. Çocukları mantar bilinci kazanma konusuna teşvik etmek için ise çocuklardan etkinlikleri ve eğitimleri için ücret talep etmemektedir.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.