DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Egzersiz Yaparken Makyaj Yapmanın Cilde Etkisi Araştırıldı

Egzersiz Yaparken Makyaj Yapmanın Cilde Etkisi Araştırıldı

ABONE OL
Mart 6, 2024 22:02
Egzersiz Yaparken Makyaj Yapmanın Cilde Etkisi Araştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fondötenin Egzersiz Sırasındaki Etkisi

Temiz Cilt Önemli: Yapılan bir araştırmaya göre, egzersiz yaparken yüzünüzün gerçekten temiz olması önem taşıyor. Terletici egzersizler sırasında fondöten sürmek cilt ve gözenekler üzerinde kötü bir etki bırakıyor.

Araştırma Detayları

Katılımcılar: Çalışmaya 20 erkek ve 23 kadın olmak üzere 43 sağlıklı üniversite öğrencisi katıldı. Katılımcıların yüzünün bir yarısına fondöten uygulanırken diğer yarısı temiz bırakıldı.

Cilt Analizi: 20 dakikalık koşu bandı koşusu öncesinde ve sonrasında cilde yakından bakmak için cilt analiz cihazı kullanıldı. Egzersiz sonrası hem makyajsız hem de makyajlı bölgelerde nemin arttığı keşfedildi.

Buluşlar ve Sonuçlar

Gözenekler ve Nem: Egzersiz sonrası makyajsız ciltte gözeneklerin boyutu artarken, makyajlı ciltte bu artışın önemli ölçüde olmadığı görüldü. Bu durum, fondöten sürmenin gözenekleri tıkayabileceğini gösteriyor.

Yağ Seviyesi: Makyaj yapılmayan bölgelerde yağ seviyesi artarken, makyajlı bölgelerde azaldı. Uzmanlar, makyaj yaparken ciltte uygun yağ seviyesini korumanın zor olabileceğini belirtti.

Araştırmacıların Değerlendirmesi

Araştırmacıların Uyarısı: Journal of Cosmetic Dermatology dergisinde yayımlanan araştırmacılar, egzersiz sırasında fondöten kullanmanın cilt yağını azaltarak kuruluğa neden olabileceğini, ayrıca makyajın gözenekleri tıkayarak sebum üretimini artırabileceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.