DOLAR 32,3678 -0.36%
EURO 34,8155 -0.05%
ALTIN 2.400,07-0,92
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Bankası ve Türkiye Arasında Yeni İşbirliği Çerçevesi
  • 46Haberler
  • Ekonomi
  • Dünya Bankası ve Türkiye Arasında Yeni İşbirliği Çerçevesi

Dünya Bankası ve Türkiye Arasında Yeni İşbirliği Çerçevesi

ABONE OL
Nisan 12, 2024 19:02
Dünya Bankası ve Türkiye Arasında Yeni İşbirliği Çerçevesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin Yüksek Gelir Statüsüne Geçiş Sürecine Destek

World Bank Group (WBG) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ile WBG arasında 2024-2028 mali yıllarını kapsayan yeni bir İşbirliği Çerçevesi başlatıldı. Bu Çerçeve, ülkenin yüksek gelir statüsüne geçiş sürecini desteklemeyi amaçlıyor.

Özel Sektörün Geliştirilmesi ve Yüksek Teknolojili Faaliyetlere Geçiş

İşbirliği Çerçevesi, şirketlerin daha yüksek katma değerli ve yüksek teknolojili faaliyetlere geçme yeteneklerini desteklemek için özel sektörün geliştirilmesini öngörüyor. Bu kapsamda, çeşitli hedeflerle yüksek ve sürdürülebilir üretkenlik artışına odaklanılacak.

Dijital Teknoloji Kullanımının Hızlandırılması

Çerçeve kapsamında, üretkenliğin artırılması ve kamu hizmet sunumunun iyileştirilmesi için dijitalleşmeyi hızlandırma çalışmaları yapılacak. Dijital iş ekosisteminin iyileştirilmesi, depreme ve iklime dirençli kentsel planlamanın desteklenmesi gibi konular üzerinde çalışılacak.

Yüksek ve Sürdürülebilir Üretkenlik Artışı Hedefleniyor

İşbirliği Çerçevesi, Türkiye’nin 12’nci Kalkınma Planı’nı esas alarak gelir ve diğer eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasına, kadınlar, gençler ve kırılgan gruplar için işlerin iyileştirilmesine, istihdamın artırılmasına ve doğal afetlere karşı dayanıklılığın güçlendirilmesine odaklanacak.

Güçlü İşbirliği ve Finansman Paketi

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez ve diğer WBG yetkilileri, Türkiye’nin ekonomik ilerlemesini ve küresel değer zincirlerine entegrasyonunu övdü. 18 milyar dolarlık finansman paketine değinen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu kaynakların özel sektörün geliştirilmesine kullanılacağını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.