DOLAR 32,5277 -0.02%
EURO 34,9281 0.11%
ALTIN 2.418,34-0,15
BITCOIN 1883831-3,63%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DEM Parti’nin Abdullah Zeydan İtirazı

DEM Parti’nin Abdullah Zeydan İtirazı

ABONE OL
Nisan 2, 2024 20:02
DEM Parti’nin Abdullah Zeydan İtirazı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEM Parti, Abdullah Zeydan’ın Seçim Sonucuna İtiraz Etti

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Adalet Bakanlığı tarafından yerel seçimlerden sadece iki gün önce Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen adaylarından Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesine itiraz etti.

Yüksek Seçim Kurulu’nun Kararı

Yüksek Seçim Kurulu, DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın seçildiği halde başkanlık görevini alamadığını belirtti. Karara göre Zeydan, seçilmemiş kabul edildi ve yerine AKP adayı atandı.

Kılıçdaroğlu’nun Tepkisi

Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaşananlara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “VAN KARARINI VERDİ, SANA HALT ETMEK DÜŞER” mesajını paylaştı. Ayrıca, “BOP EŞBAŞKANI ATEŞLE OYNUYORSUN!” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, demokrasi ve adaletin gereğini yapılması gerektiğini vurguladı.

Çağrı ve İfade

Kılıçdaroğlu, yaşanan olaylar üzerine “ARKANDAKİ KARANLIK GÜÇLERE SESLENİYORUM…” diyerek Türkiye’nin laik, demokratik hukuk devleti olduğunu ve bu temellerin değiştirilemeyeceğini belirtti. Ayrıca, Abdulahat Arvas’a seslenerek, “ŞEREFLİ OL” çağrısında bulundu ve Van’da alnı açık gezebilmesi için kağıt parçasını yırtmasını tavsiye etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.