DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Macron, Almanya ve Polonya Liderleriyle Görüşmesi Sonrası Açıklamalarda Bulundu
  • 46Haberler
  • Dünya
  • Cumhurbaşkanı Macron, Almanya ve Polonya Liderleriyle Görüşmesi Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Macron, Almanya ve Polonya Liderleriyle Görüşmesi Sonrası Açıklamalarda Bulundu

ABONE OL
Mart 17, 2024 17:04
Cumhurbaşkanı Macron, Almanya ve Polonya Liderleriyle Görüşmesi Sonrası Açıklamalarda Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Macron, Almanya ve Polonya Liderleriyle “Weimar Üçgeni” Formatında Buluştu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Polonya Başbakanı Donald Tusk ile gerçekleştirdiği Berlin ziyareti sonrası Fransız gazetesi Le Parisien’e önemli açıklamalarda bulundu.

Macron: Almanya ile Ukrayna Konusunda Büyük Bir Ortak Görüş İçindeyiz

Macron, Scholz ile arasında Ukrayna konusunda herhangi bir anlaşmazlık olmadığını vurgulayarak stratejik farklılıklar konusunda bir tartışmanın başlamasına izin vermemek için hızla Almanya’ya gittiğini belirtti. Alman Şansölye ile hedefler ve Ukrayna konusunda “büyük bir ortak görüş” içinde olduklarını kaydetti.

Macron: Ukrayna’ya Asker Göndermek İhtimal Dışı Değil

AB ülkeleri içinde tartışmalara yol açan “Ukrayna’ya asker göndermek ihtimal dışı değil” açıklamalarının ardından konuşan Macron, bu konuda inisiyatif almayacağını ancak belki bir noktada Rus kuvvetlerine karşı koymak için kara operasyonu yapılması gerekebileceğini ifade etti.

Macron: Rusya’ya Karşı Tüm Senaryolara Hazırız

Macron, Avrupa’da birçok ülkenin Rusya’ya karşı mücadele yöntemi belirlemede kendileri ile “aynı çizgide” olduğunu ileri sürerek, askeri dahil tüm senaryolara hazır olduklarını belirtti. Ayrıca Rusya’nın “korku söylemi” yaydığını ve buna kanmamak gerektiğini vurgulayarak, “Kendimizi korkutmamalıyız. Karşımızda büyük bir güç yok. Rusya nükleer silahlara sahip orta ölçekli bir güç.” dedi.

Macron: Almanya ve Polonya’yı Ukrayna Konusunda Daha Fazla Adım Atmaya İkna Etmek İçin Berlin’e Gittim

Ukrayna konusunda Almanya ve Polonya’yı daha fazla ve farklı şeyler yapmaya ikna etmek için Berlin’e gittiğini belirten Macron, bu yüzden Ukrayna ziyaretini ertelediğini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.