DOLAR 32,4449 0.01%
EURO 34,9280 0.33%
ALTIN 2.440,220,08
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP, Hatay ve İskenderun Seçimlerine İtiraz Başvurusu Yaptı
  • 46Haberler
  • Gündem
  • CHP, Hatay ve İskenderun Seçimlerine İtiraz Başvurusu Yaptı

CHP, Hatay ve İskenderun Seçimlerine İtiraz Başvurusu Yaptı

ABONE OL
Nisan 15, 2024 20:02
CHP, Hatay ve İskenderun Seçimlerine İtiraz Başvurusu Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özgür Özel, YSK’ya ‘Tam Kanunsuzluk’ İtirazında Bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekillerinden oluşan heyetle birlikte Hatay ve İskenderun seçimlerine ilişkin ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle YSK’ya itiraz başvurusu yaptı. İtirazların ardından basın açıklaması yapan Özel, detayları paylaştı.

Özel’den Yapılan İtirazlara İlişkin Açıklamalar

Özgür Özel, itiraz başvurusunda bulunurken, YSK’ya yapılan en kapsamlı tam kanunsuzluk başvurusunun bu olduğunu belirtti. İtirazlar arasında emniyet görevlileri ve zabıtaların seçim kurullarında görev almaları, ölü seçmenlerin oy kullanması gibi iddialar yer aldı.

Hatay ve İskenderun Seçimlerindeki Durum

Özel, Hatay ve İskenderun’da hiçbir oy yeniden sayılmadığını ve durumun YSK’nın önünde olduğunu vurguladı. YSK’nın diğer illerdeki kararlarına dikkat çekerek, adil bir karar verilmesi gerektiğini ifade etti.

Özel’den YSK’ya Siyasi Baskı İddiaları

Özel, YSK üzerinde siyasi baskı olduğunu belirterek, itirazların reddedilmesi halinde kararın siyasi olacağına dikkat çekti. Seçilmiş kurula siyasi sebeplerle baskı yapmanın büyük bir suç olduğunu ifade etti.

Antalya’daki Teleferik Faciasıyla İlgili Açıklamalar

Özel, Antalya’da yaşanan teleferik faciasıyla ilgili tutuklanan CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkındaki iddialara da yanıt verdi. Hukuksuzluk iddialarını dile getirerek, adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.