DOLAR 34,0232 0%
EURO 37,6189 0.24%
ALTIN 2.756,870,15
BITCOIN 1924955-1,07%
İstanbul
26°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çene Kilitlenmesi Neden Olur?

Çene Kilitlenmesi Neden Olur?

ABONE OL
Şubat 13, 2023 07:34
Çene Kilitlenmesi Neden Olur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Çene kitlenmesi neden olur? Çene kilitleme, ağrıya ve ağzı açıp kapatmada zorluğa neden olabilen yaygın bir durumdur. Ayrıca çenenin tıklanmasına veya patlamasına, sınırlı çene hareketine, baş ağrısına ve kilitli bir çeneye yol açabilir. Genellikle çene kilitlenmesine temporomandibular eklem (TME) disfonksiyonu neden olur. Bu kafatasının ve üst çenenin birleştiği yerde bulunan TME’NİN düzgün çalışmadığı bir durumdur. TME disfonksiyonunun yaygın nedenleri arasında diş sıkma ve gıcırdatma, kötü duruş, aşırı stres, artrit, kötü diş çalışması, çene yanlış hizalanması, sinüs enfeksiyonları ve kafa travması bulunur.

TME disfonksiyonunun semptomları arasında yüz veya çene bölgesinde ağrı, ağzı düzgün açıp kapatmada zorluk (çene kilitleme), dişler kenetlendiğinde çenenin tıklanması veya patlaması (tensör fasya lataları), sınırlı çene hareketi özellikle yutulduğunda veya esnerken baş ağrıları ve kilitli bir çene sayılabilir. Bu belirtilerden herhangi birini yaşarsanız, teşhis için doktorunuzu görmeniz önemlidir. TME disfonksiyonunun tedavisi tipik olarak dinlenmeyi içerir; masaj terapisi; soğuk / ısı tedavisi; NSAID’ler (steroidal olmayan antienflamatuar ilaçlar); kortikosteroid enjeksiyonları; veya gerektiğinde cerrahi müdahale. Tedaviye rağmen Çene Kilitlenmesi devam ederse, artrit, enfeksiyon veya travma gibi altta yatan bir durumun göstergesi olabileceğinden ortopedist görmek önemlidir.

Çene Kilitlenmesinin Belirti ve Semptomları

Çene kitlenmesi neden olur? Sorunu  yönelttiğimiz Bursa Diş Doktoru Dr Dt Cenker SelçukÇenenizde yoğun bir ağrı yaşadıysanız, çene kilitlenmesinin etkilerini yaşıyor olabilirsiniz. Çene kilitleme, çenenin aniden kilitlendiği, aşırı ağrıya ve ağzı hareket ettirmede zorluğa neden olan bir durumdur. Bu durum hem yetişkinleri hem de çocukları etkileyebilir ve alt çenenin yanlış hizalanması veya temporomandibular eklem bozuklukları (TME) gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Çene kilitlenmesinin belirti veya semptomlarından herhangi birini yaşarsanız, hemen tıbbi yardım almanız önemlidir. Çene kilitlenmesi için garantili bir tedavi olmasa da, tedavi tipik olarak ilaçları, fizik tedaviyi ve bazen ameliyatı içerir.

Çene Kilitlenmesinin Yaygın Nedenleri ve Nasıl Tedavi Edileceği

Çene kilitlenmesi neden olur? Çene kilitleme, sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilecek yaygın bir sorundur. Çene kemiğinin kilitlendiği ve düzgün hareket etmesini engelleyen bir durumdur. Bu ağrıya, çiğneme zorluğuna ve hatta konuşma sorunlarına neden olabilir. Çene kilitleme atakları yaşarsanız, mümkün olduğunca çabuk rahatlayabilmeniz için nedenleri ve olası tedavileri öğrenmek önemlidir.

Çene kilitlenmesine genellikle bruksizm (dişlerinizi gıcırdatma alışkanlığı), artrit ve temporomandibular eklem (TME) bozukluğu gibi çeşitli faktörler neden olur. Bu koşulların her birinin ayrı ayrı tedavi edilmesi gereken kendi semptomları vardır. Bununla birlikte, bu koşulların tümü çeşitli enjeksiyon veya ameliyat biçimleriyle tedavi edilebilir. Ek olarak, gelecekteki çene kilitleme ataklarının olasılığını azaltmaya yardımcı olmak için reçetesiz satılan birçok tedavi vardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.