DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21655950,56%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BOŞANMADA MAL PAYLAŞIMI 

BOŞANMADA MAL PAYLAŞIMI 

ABONE OL
Mayıs 6, 2024 14:18
BOŞANMADA MAL PAYLAŞIMI 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BOŞANMADA MAL PAYLAŞIMI 

Evlilik birliğinin mahkeme kararı sonucunda sona ermesi ile birlikte çiftler mal paylaşımı yapabilme hakkına sahip olurlar. İzmir Boşanma Avukatı Kadir KARAKUŞ tarafından hazırlanan bu içerikte Boşanmada Mal Paylaşımı hakkında bilgi sahibi olacaksınız…

 

Mal Paylaşımı Davaları, evlilik birliği bittikten sonra evlilik içinde kazanılan malların eşit bir şekilde paylaşılması gerektiği anlamına gelir. Bu, mal paylaşımı davasında ortaya çıkar. Bu nedenle, eşler arasında boşanma davası ve mal paylaşımı davası ayrı ayrı açılmalıdır. Bu durumda mahkeme boşanmayı kabul eder. Boşanmada Mal paylaşımı davasının süreci, boşanma davasının anlaşmalı ya da çekişmeli olmasına göre değişir.

Boşanmada mal paylaşımı konusu ile ilgili olarak İzmir Avukat Kadir KARAKUŞ tarafından derlenen bilgilerde; Aile Mahkemesi boşanma davasını kararlaştırdıktan sonra gündeme gelir. Bu işlem tamamlandıktan sonra mal paylaşımı davası devam edebilir. Yeni düzenlemelere göre, evlilik birliği sırasında eşler tarafından satın alınan mallar eşit bir şekilde dağıtılır. Bununla birlikte, bazı durumlar vardır.

Evlilik öncesinde alınan eşyalar kimin üzerine kayıtlıysa o kişinin elinde kalır. Eşler, evlilik birliği içinde satın alınan malları eşit bir şekilde paylaşırlar. Mal paylaşımı için dava açılması gerektiğinde, bunu alacak davası olarak yapmak çok önemlidir. Bu şekilde dava açıldığında, evlilik birliğinin sona erdiği çiftlerin mallarını paylaşmaları gerekir.

 

Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıl Olur?

Çiftler evlilik birliğini anlaşmalı boşanma davası ya da çekişmeli boşanma davası sonucunda sonlandırmak isteyebilirler. Evlilik birliği çeşitli nedenlerden dolayı sonlandırılabilir. Fakat boşanma gerçekleştikten sonra çiftlerin mal paylaşımı için dava açma hakkı bulunur.

Boşanmada mal paylaşımı, anlaşmalı ya da çekişmeli bir boşanma davası sonucunun kesinleşmesinin ardından açılabilir. Boşanan çiftler arasında mal paylaşımı, evlilik birliği içinde kazanılan malların paylaşımı anlamına gelir. Çiftlerin evlilik birliği içinde kazandıkları mallar, mal paylaşımı davasında paylaşılır. Bu nedenle, evlilik öncesi elde edilen malların mal paylaşımı davasına konu olması mümkün değildir.

Çiftler ayrıldıktan sonra, evlilik birliği içinde kazandıkları malların paylaşılması için talepte bulunabilirler. Mal paylaşımı davasında kişisel mal olarak kabul edilen mallar arasında evlilik öncesinde elde edilen kazançlar, eşlerden herhangi birinin miras yoluyla elde edilen kazançlar ve eşlerin manevi tazminat kazançları yer alır. Mal paylaşımı davasında bu malların eşit olarak dağıtılması mümkün değildir.

Evlilik birliği sırasında eşler tarafından satın alınan mallar yarı yarıya bölünür. Ayrıca eşler evlilik birliği içinde bir sözleşme yaparak bu malların akıbeti hakkında karar verme yetkisine sahiptir. Bir sözleşme ile hangi malların kişisel mal olarak kabul edileceğini belirlemek mümkündür. Eşlerden herhangi biri ortak bir şeyin kişisel bir şey olduğunu iddia ettiğinde, bunu kanıtlamak zorundadır.

Hem yasal hem de duygusal açıdan zorlu bir süreç olan boşanma, çok sayıda zorlukla karşı karşıyadır. Özellikle mal paylaşımı, çok sayıda anlaşmazlık ve soruna neden olabilir. Bu nedenle, bu zorlu süreçte size rehberlik edecek ve haklarınızı savunacak bir boşanma avukatına ihtiyacınız var.

Avukat Kadir KARAKUŞ, İzmir’de mal paylaşımı davasında size en iyi şekilde yardımcı olacak kişilerden biridir. Uzun yıllara dayanan deneyimi ve derin hukuki bilgisi sayesinde, Kadir KARAKUŞ, mal paylaşımı davalarında müvekkillerinin haklarını koruma ve adil bir sonuç elde etmelerini sağlamaya öncelik vermektedir.

 

 

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.