DOLAR 32,3834 0.19%
EURO 35,1381 -0.06%
ALTIN 2.320,670,07
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Dinçer’den MEİGDER’e ziyaret

Başkan Dinçer’den MEİGDER’e ziyaret

ABONE OL
Haziran 16, 2022 10:08
Başkan Dinçer’den MEİGDER’e ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’ni (MEİGDER) ziyaret eden Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, neredeyse her şeyin dijital platforma taşındığı günümüzde gazeteciliğin de internet ortamına taşınmasının önemli olduğuna dikkat çekerek, “Böyle bir ortamda internet gazetecilerinin dernekleşmesi Mersin’e katkı sağlar” dedi.

Geçtiğimiz ay genel kurulunu gerçekleştiren Mersin ESOB’da 5. kez başkan seçilerek güven tazeleyen Talat Dinçer, MEİGDER Yönetimi ile buluştu. Ziyaretten dolayı Dinçer’e teşekkür ederek söze başlayan MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, genel kurulda tekrar başkanlığı kazanan Dinçer’i tebrik etti, ardından dernekle ilgili bilgiler verdi. Günümüzde internet gazeteciliğinin çok ciddi bir sektör haline geldiğini söyleyen Şehitoğlu, bu mecrada hareket eden gazetecileri tek çatı altında toplamak amacıyla MEİGDER’i kurduklarını anlattı. Mersin’de kurdukları dernekle internet gazeteciliğinde bir ilke imza attıklarına dikkat çeken Şehitoğlu, “Geçmişte ve şuan işi gazetecilik olan arkadaşlarımızla bir araya geldik. Mersin’de kaliteli ve hızlı haber sunarak kentimize katkı sağlamayı ve yapılan hizmetleri anında duyurmayı amaçladık. 7 kurucu olarak internet gazetecileri derneğimizi kurduk, şuan il genelinde 43 üyeye ulaştık. Bizlerin görevi, sizlerin yaptığı güzel şeyleri duyurmak, bu konuda sizlere destek olmak. Önümüzde ciddi bir ekonomik kriz var, basın ve ifade özgürlüğü sıkıntılarımız var. Bunların aşıldığı, ülke olarak daha mutlu olduğumuz günlerde de hep birlikte görev yaparız inşallah” dedi.

DİNÇER: “DİJİTALLEŞME KAÇINILMAZ OLDU”
Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ise milletin sesi ve kulağı olan basın sektörünün önemli bir görev üstlendiğini ifade ederek günümüzde sadece gazeteciliğin değil neredeyse her sektörün dijitalleştiğini anımsattı. Artık alış verişlerin bile dijital platformda yapıldığını belirten Başkan Dinçer, “Bir telefonla her şey kapıya gelir oldu. Şimdi AVM’leri bıraktık platformlara nasıl şekil verebiliriz onun mücadelesini yapıyoruz. Bu kaçınılmaz, çağ gelişti, dünya gelişti, teknoloji gelişti, insanların alışveriş alışkınlıkları değişti. Böyle bir durumda gazeteciliğin de dijitalleşmesi önemli, insanlar için zaman önemli. İnsanlar akıllı telefonlarıyla anlık olarak haber takibi yapabiliyor. Zaman kıymetli olduğu için insanlar artık her şeyden anında haberdar olmak, anında gelişmeleri duymak istiyor. Böyle bir ortamda sizlerin internet gazetecileri olarak dernekleşmesi Mersin’e katkı sağlar. Haberlerin hızlı bir şekilde yayılması ve duyulması bizler için de kentimiz için de çok önemli” ifadelerini kullandı.
“ESNAF ALDIĞINI YERİNE KOYAMAZ OLDU!”
Öte yandan Başkan Dinçer, yaşanan ekonomik sıkıntılardan sadece gazetecilerin değil toplumun her kesiminin etkilendiğinin altını çizerek esnafın da çok ciddi bir kriz yaşadığını aktardı. “Böyle bir dönem yaşamadık daha, her şey değişiyor ve eriyor” diyen Başkan Dinçer, şöyle devam etti: “Gelinen noktaya baktığımızda biz çok krizler atlattık, 5 Nisan’ı, 1999’u, 2001’i yaşadık, bunlar çok ciddi krizlerdi ama bu sefer çok farklı bir şey oldu. Hayat son 6 ayda iyice pahalılaştı. Öyle olunca esnaf olarak biz de çok sıkıntıya düştük. Esnaf aldığını artık yerine koyamaz hale geldi. Dolardaki dalgalanma, akaryakıt fiyatlarının önlenemez yükselişi, enerji fiyatlarının artışı esnafı iyice dara soktu. Geçen yıl 400-500 bine alınan daireler şimdi 1,5 milyona liraya dayandı. Piyasada sıfır araba yok. Öyle bir sıkıntılı döneme girdik. İnşallah el birliğiyle bu günlerin üstünden geliriz. Bunu yapabilecek olan da siyaset kurumudur.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.