Alg , denizlerde ve diğer su kütlelerinde bulunan çeşitli fotosentetik organizmalardır. Güneş ışığını enerjiye dönüştürerek kendi besinlerini üreten algler, su ekosistemlerinde oksijen üretir ve deniz organizmalarının besin kaynağını oluştururlar.
Fitoplankton , serbest denizli haber yüzen mikroskobik alglerdir ve genellikle su yüzeyine yakın yerlerde yaşarlar. Diatomlar, dinoflagellatlar ve mavi-yeşil algler fitoplankton örnekleridir. Fotosentez yaparak oksijen üretir ve deniz besin zincirinin temelini oluştururlar.
Deniz yosunları , sualtında gözle görülebilen ege haber daha büyük alglerdir ve genellikle sahil bölgelerinde yaşarlar. Deniz yosunları, suyun rengini değiştirebilen alg patlamalarına neden olabilir.
Alg patlamaları , tatlı veya tuzlu su sistemlerinde alg popülasyonunda ani ve aşırı bir artışın meydana hava durumu gelmesiyle oluşan bir olaydır. Besin maddelerinin fazlalığı, sıcaklık artışı, güneş ışığı ve durağan su koşulları alg patlamalarına yol açabilir.
Alg patlamaları sırasında suyun rengi değişebilir ve özellikle dinoflagellatlar tarafından oluşturulan kırmızı gelgitler dikkat çekicidir. Toksik alg türleri, deniz canlılarını ve insan sağlığını olumsuz etkileyebilir. Balıkçılık ve turizm gibi sektörler alg patlamalarından olumsuz etkilenebilir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.