DOLAR 32,5154 -0.09%
EURO 34,9193 0.21%
ALTIN 2.433,910,46
BITCOIN %
İstanbul
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2023 Stanley Cup playoffları – Altın Şövalyeler-Oilers’ın İçinde hücum havai fişekleri
  • 46Haberler
  • Gündem
  • 2023 Stanley Cup playoffları – Altın Şövalyeler-Oilers’ın İçinde hücum havai fişekleri

2023 Stanley Cup playoffları – Altın Şövalyeler-Oilers’ın İçinde hücum havai fişekleri

ABONE OL
Mayıs 6, 2023 11:47
2023 Stanley Cup playoffları – Altın Şövalyeler-Oilers’ın İçinde hücum havai fişekleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

LAS VEGAS – NHL’deki mevcut manzara göz önüne alındığında, bir takım bir Stanley Cup playoff maçında dört gol atabilir ve koçu yine de “savunmada başarılı” olduğunu hissedebilir.

Vegas Golden Knights koçu Bruce Cassidy’nin, Çarşamba gecesi Batı Konferansı yarı finallerinin 1. maçında Edmonton Oilers’a karşı 6-4’lük bir galibiyetten sonra takımı hakkındaki değerlendirmesini sunarken bu sözleri kullanmasının amacı buydu. Vegas’ın mavi çizgi oyunuyla ilgili soruları saptırmaya çalışmıyordu. Dört Edmonton golünü de atan süperstar pivot Leon Draisaitl’den hiçbir şey almaya da çalışmıyordu.

Cassidy’nin tek söylediği, bugünlerde NHL’de savunma başarısını oluşturan şeyin, çoğu kişinin inanabileceğinden daha incelikli bir kavram olduğuydu.

Ve Altın Şövalyeler veya Oilers ile bağlantılı aynı noktaya değinen tek kişi o değil.

Oilers koçu Jay Woodcroft, “Sonuçta bizim için playoffların nihai sonucuyla ilgiliyiz. 8-7 bizim için bir galibiyet,” dedi. “Savunmada geliştirebileceğiniz şeyler var mı? Evet. Geride kalan en iyi takım olduğumuzun gayet farkındayız. Ama aynı zamanda sondaki en sıcak ikinci takımın oynadığımızın da farkındayız. belirli nitelikler ve bu özelliklerden biri de gol atabilmeleridir.”

Cumartesi günü T-Mobile Arena’da 2. Maçta çeşitli senaryolar oynanabilir. Daha az gol olabilirdi. Ancak bunun, Vegas ve Edmonton’ın serinin açılışında attığı 10 golün toplamına yakın – hatta daha fazla – olduğu başka bir maç olma ihtimali de gerçekçi.

Öyleyse, NHL’nin devam eden hücum dalgasının meşhur poster çocukları olan iki takımın yer aldığı bir playoff serisinde savunma başarısı nasıl görünüyor?

Bu soru sorulduğunda, Oilers defans oyuncusu Darnell Nurse birkaç saniye durakladı ve cevap vermeden önce kıkırdadı.

Nurse, “Tüm sezon boyunca onlara karşı oynadığımız maçlara geri dönüp bakıyoruz ve onları bu alanda üç golle sınırladık” dedi. Oilers, Altın Şövalyeleri normal sezonda ortalama 3,5 golle tuttu. “Savunma oyunumuzun nerede olması gerektiğine dair muhtemelen daha iyi bir resim olduğunu söyleyebilirim.

“Bir serinin ilk maçında 10 gol atmamalıydık. Ama ateş gücü yüksek iki takım olduğunda böyle olur. Savunma açısından değerlendirecek olursak, [giving up] üç ve altı muhtemelen ona bakmanın iyi bir yolu.”

Woodcroft’un normal sezonun nasıl bittiğiyle ilgili söylediklerine geri dönen Oilers, 1 Mart’tan bu yana en çok galibiyet için berabere kalan playofflara girerken, aynı zamanda maç başına 4,43 golle lige liderlik etti. Altın Şövalyeler, bu aralıktaki müsabaka başına 3,55 ile galibiyetlerde üçüncü ve gollerde sekizinci oldu.

Bu rakamlar, skordaki lig çapındaki artışın bir başka kanıtı. Normal sezonda NHL, yaklaşık 30 yılda maç başına en çok kombine gole (6.36) sahipti. Bu, takımların maç başına ortalama 6.32 gole birleşmesi ile sezon sonrasına da yansıdı; bu hem geçen yılın hızının (6.31) biraz üzerinde hem de takımların maç başına ortalama 6.36 gol attığı 1994-95 playofflarından bu yana en yüksek rakamdan çok uzak değil.

Hedefler, bir takımın savunmada başarılı olup olmadığını belirlemede dikkate alınabilecek en bariz ölçümdür. Ama yine — nüans.

Cassidy, argümanını desteklemek için Çarşamba günkü 5’e 5 dizilerinden ampirik ve bilimsel kanıtlara sahipti. Altın Şövalyeler, diski her aldığında Oilers süper yıldızı Connor McDavid ile agresif bir şekilde etkileşime girdi. Dikkat ettiler. Vücutlarını ve sopalarını, çoğu zaman cevapları arayan takımları geride bırakan bir hızda kayan bir oyuncuya karşı hız tümsekleri olarak hizmet etmek için kullandılar.

Vegas, Edmonton’ı sekiz yüksek tehlikeli gol şansına tuttu ve bunlardan yedisi, Oilers’ın bir hamle yaptığı üçüncü periyotta geldi. Oilers, maç başına 34,1 atışla playofflarda ikinci sırada yer alırken, 1. Maçta 27’de kaldılar. 34,85 ile 60 dakika başına gol şansında ikinci sıradalar, ancak sadece 27’yi başardılar ve aynı zamanda 15,29 yüksek tehlike ortalamasının çok altında bitirdiler. Natural Stat Trick başına NHL’de ikinci olan 60 başına puanlama şansı.

Yani başarı vardı.

Cassidy, “Bunun bir baraj olduğunu düşünmedim,” dedi. “Üçüncü turda gerçekten iyi bir baskı yaptılar ve biraz geri çekildik. Bunu bu takıma karşı yapamayız. Durum 5-4’e geldiğinde neredeyse gerideymişiz gibi oynamaya geri dönmek zorunda kaldık.”

Ama sorunlar da vardı. Oilers’ın güç oyununda 3’e 2’ye gitmesi gibi. Veya Edmonton’ın iki Hart Trophy kazananından biri olan ve dört gol atan Draisaitl. Bu gollerden birinde Draisaitl, neden dünyanın en iyi oyuncularından biri olduğunu pekiştiren bir hamleyle Laurent Brossoit’in pasını sırtından indirdi.

Golden Knights defans oyuncusu Zach Whitecloud, “Açıkçası, iyi bir oyun sergiledi ve ona bakın, üç saniye ayırın ve devam etmelisiniz,” dedi. “Olanları değiştiremezsin. Bunu düzeltmeye çalışmalısın ve buzda olan belirli adamları savunmanın ayrıntılarına tekrar dikkat etmelisin. Yine buzda olan beş adam tanıyacak. bu ve işi bitirdiğinizden emin olun.”

Ancak bu, bu seride savunma başarısının nasıl görünebileceği konusunda iki yönlü bir yol gibi. Beş eşit güçlü hedeften (biri boş ağ) vazgeçmiş olsalar da, Oilers da başarı alanları buldu. Altın Şövalyeleri yedi yüksek tehlike şansı ve 5’e 5 oyunda toplam 21 gol şansı ile sınırladılar, bu sayılar Vegas’ın playofflar boyunca ortalamasının altındaydı.

Artı, Altın Şövalyeler gerçekten rahat bulabilecek gibi değil. İlk periyodun bitimine 11 saniye kala Draisaitl skoru elde etmek için sadece 3-1 öne geçtiler. Ve Oilers, üçüncü çeyreğin başlarında maçı 3-3 berabere yaptığında, Altın Şövalyeler 60 saniyeden daha az arayla iki gol atarak durumu 5-3’e çıkardı, ancak Draisaitl’in maçı beş dakika sonra tek gollü bir oyun haline getirdiğini gördü.

Ayrıca, Vegas için kimin gol attığını da düşünün. Bir Stanley Kupası kazanan Ivan Barbashev iki gol attı. Sezon sonrasında daha da tehlikeli hale gelen çok yönlü tehdit Mark Stone, toplam puanını altı maçta 10’a çıkardı. Vegas’taki zamanını kendisini ilk altı forvet olarak pekiştirmek için kullanan Chandler Stephenson’ın özgeçmişinde ayrıca bir Stanley Kupası var. Oyunun galibi, playofflardaki beşinci golüydü ve bu, önceki 66 sezon sonrası maçında elde ettiğinden daha fazla.

Şimdi bir dakikadan az kala Michael Amadio’dan golü ve Jack Eichel’den boş ağları atın. Bunlar, Altın Şövalyelere karşı savunmada başarı sağlamayı başlı başına bir zorluk haline getiren şeyi, bireysel çabalarıyla güçlendiren beş oyuncu.

Bu özel zorluk, diski fileye koyabilmeleridir. Vegas, normal sezonu 10’dan fazla golle ve 10’dan fazla puana sahip 20 oyuncuyla tamamlayan 12 oyuncuya sahipti.

Bu nedenle Woodcroft, Oilers’ın “bedavalardan” vazgeçmekten kaçınması gerektiğini söyledi, Hemşire bunu daha ayrıntılı olarak açıkladı.

“A notunu düşüren cirolardır. [scoring chance] ve 2’ye 1 ve 3’e 2’lerden vazgeçmek,” dedi Nurse. karşı şans. Bunlar senin kontrol edebileceğin şeyler.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.