DOLAR 32,3289 0.23%
EURO 35,0783 -0.14%
ALTIN 2.298,330,93
BITCOIN 22896801,31%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

11. Restoran Haftası’nda ‘35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nda   Türk mutfağının 4 sürdürülebilirlik elçisi seçildi
  • 46Haberler
  • Gündem
  • 11. Restoran Haftası’nda ‘35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nda Türk mutfağının 4 sürdürülebilirlik elçisi seçildi

11. Restoran Haftası’nda ‘35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nda Türk mutfağının 4 sürdürülebilirlik elçisi seçildi

Restoran Haftası kapsamında düzenlenen “35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması”nın kazananları belli oldu. Metro Türkiye ana sponsorluğunda Dude Table tarafından 11. kez düzenlenen etkinlikte bu yıl ilk kez gerçekleşen “35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması” ile Türk mutfağını geleceğe taşıyacak 10 genç şef, Türk mutfağının sürdürülebilirlik alanındaki elçileri olmak için yarıştı. Metro Türkiye gastronomi platformu Gastronometro’da, gerçekleşen jüri oylamaları ile yarışmanın kazananları arasında 2 şef aynı puanı elde etti, böylece yarışmanın kazananı 3 yerine, 4 şef oldu. Kazanan isimler Bahtiyar Büyükduman, Şafak Erten, Efe Arslangiray ve Selim Özgür olarak belirlendi.

ABONE OL
Mayıs 17, 2022 13:24
11. Restoran Haftası’nda ‘35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nda   Türk mutfağının 4 sürdürülebilirlik elçisi seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gastronomiyle sosyal yaşamın tüm dinamiklerini bir araya getiren ve Metro Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleşen Türkiye’nin ilk gastronomi festivali Restoran Haftası’nın 11’incisi kapsamında bu yıl ilk kez “35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması” yapıldı. Yine Metro Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen bu etkinlikte Türk mutfağının ilham veren yetenekli genç şefleri, sürdürülebilirliği mutfaklarının ana disiplini haline getirme amacıyla yarıştı. 16 Mayıs’ta Gastronometro’da düzenlenen yarışmada “atıksız mutfak” disiplini ile hazırladıkları tabaklarla, jüri tadımları sonucu 4 şef kazandı. “Türk mutfağının sürdürülebilirlik alanındaki elçileri” seçilen isimler Bahtiyar Büyükduman, Şafak Erten, Efe Arslangiray ve Selim Özgür oldu. Finale kalan genç şeflere Metro Türkiye tarafından, Prag’da bulunan Metro platformunda eğitim hakkı verildi.

 

Gastronomi Profesyonelleri Jüri Koltuğunda

Yarışmanın jüri kadrosunda Gastronometro Direktörü Maximillian J.W. Thomae, Dude Table Gastronomi Ajansı Başkanı Funda İnansal, Gazeteci- Gastronomi Yazarı Ebru Erke ve Cooks Grove Kurucusu Şef Şemsa Denizsel yer aldı.

 

18-35 yaş arasındaki tüm genç şeflerin katılımına açık olan yarışmada, adaylar atıksız mutfak ilkeleri çerçevesinde ana yemek kategorisinde hazırladıkları yemek tariflerini online başvuru yaparak gerçekleştirdi. İletilen tarifler arasından seçilen 10 aday; 4 jüri üyesi tarafından gastronomi üzerine aldıkları eğitim, mutfak deneyimi, atıksız reçetelerdeki yaratıcılık ve teknik, Türk mutfağı ile olan ilişkileri gibi birtakım değerlendirme kriterleri doğrultusunda jüri tarafından belirlendi. Bu adaylar 16 Mayıs’ta hazırladıkları tarifleri jüri tadımına sunmak üzere Gastronometro’ya davet edildi.

 

10 aday arasından finale kalan; Bahtiyar Büyükduman, Şafak Erten, Efe Arslangiray ve Selim Özgür Türk Mutfağının sürdürülebilirlik alanındaki elçileri olarak Metro Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da bulunan platformunda eğitim alacaklar. Şefler, Prag’da Michelin yıldızlı restoran ziyaretleri ve şef buluşmaları ile uluslararası tecrübe de kazanacaklar.

 

“35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması farklılık yarattı”

35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nın diğer yarışmalardan farklı olduğunu belirten Gastronometro Direktörü Maximillian J.W Thomae yaptığı açıklamada, “Gastronomi alanında düzenlenen her yarışma lezzet, sunum gibi neredeyse aynı kriterler üzerine düzenleniyor. Ama 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması ‘sürdürülebilirlik ve atıksız mutfak’ özelinde yapıldı ve farklılık yarattı. Yarışmada en önemsediğim konulardan biri de diğer yarışmalardan ayrışarak yarışmanın genç şeflerin gelişimine katkı sağlaması oldu” ifadelerini kullandı.

 

Restoran Haftası bütün hızıyla sürüyor

Gastronomiyle sosyal yaşamın tüm dinamiklerini bir araya getiren ve şehir yaşam kültürüne katkı sağlayan Restoran Haftası, Türkiye’nin ilk gastronomi festivali olma özelliği taşıyor. Bu yıl “sürdürülebilirlik” teması ile yapılan 11’inci Restoran Haftası 31 Mayıs’a kadar devam ediyor. İstanbul başta olmak üzere İzmir, Bodrum, Denizli ve Gaziantep’te devam eden Restoran Haftası süresince Türkiye’nin önde gelen katılımcı restoranları, etkinliğe özel olarak oluşturdukları sürdürülebilirlik temalı menülerini daha uygun fiyatlarla lezzet severlerle buluşturuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.